пятница, 6 февраля 2015 г.

Досягнення Арістотеля

Видатний філософ і вчений, великий діалектик давнини і основоположник формальної логіки, Аристотель цікавився дуже багатьма науками і створив воістину великі твори: «Метафізику», «Механіку», «Економіку», «Риторику», «фізіогноміку», «Велику етику» і багато інші. Його знання охоплювали всі галузі наук античного часу.
Саме з працями Аристотеля пов'язана поява основних концепцій для простору і часу. Його «Вчення про чотири причини», що знайшло свій розвиток в «Метафізика», поклало початок спробам більш глибинних досліджень першопочатків всього сущого. Приділяючи велику увагу душі людини, її потребам, Аристотель стояв біля витоків зародження психології. Його наукова праця «Про душу» на багато століть став основним матеріалом при вивченні психічних явищ.
У працях з політології Аристотель створив свою класифікацію правильних і неправильних державних пристроїв. По суті, саме він і заклав основи політології як самостійної науки про політику.
Написавши твір «Метеорологія», Аристотель представив світу одну з перших серйозних робіт з фізичної географії. Також він виділив ієрархічні рівні всього сущого, розділивши їх на 4 класи: «неорганічний мир», «світ рослин», «мир тварин», «людина».
Аристотель створив понятійно-категоріальний апарат, який і в наші дні присутній у філософському лексиконі і стилі наукового мислення. Його метафізичне вчення було підтримано Фомою Аквінським і згодом розвивалося схоластичним методом.
У рукописних працях Аристотеля відображено весь духовний і науковий досвід Стародавньої Греції, вони мали істотний вплив на розвиток людської думки.
Слон Аристотель. Великие цитаты древнегреческого философа

1 комментарий:

  1. Ми хотіли б відзначити виняткову послугу, яку ми отримали протягом усього процесу рефінансування. Професіоналізм пана Лі та знання кредитної компанії були вражаючими та по-справжньому оціненими. Містер Лі - надійний кредитний співробітник. Раніше ми мали досвід роботи з кількома іншими банками і вважали цей процес неприємним і нудним. Містер Лі пішов вище і далі, щоб переконатися, що всі наші потреби були задоволені і що все було оброблено ретельно та ефективно. Ми рекомендуємо його і надалі і надалі ». Містер Лі Контактна електронна адреса / Whatsapp 247officedept@gmail.com + 1-989-394-3740

    ОтветитьУдалить